Culture

Deze 7 nieuwe series moet je in 2017 gezien hebben

Sinds de wereldwijde doorbraak van Netflix en HBO komen er om de haverklap nieuwe series uit. Ook 2017 belooft weer een jaar vol goede series te worden. Hieronder hebben wij er alvast zeven geselecteerd, die onlangs zijn verschenen of binnenkort uit gaan komen.

Naast de onderstaande nieuwe series zijn er ook veel bekende series die in 2017 een vervolg krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de dystopische dramaserie Black Mirror, de fantasyserie Game Of Thrones en de komedieserie Girls? Ook Narcos, Prison Break en Stranger Things keren dit jaar terug.

24: Legacy
24: Legacy is een spin-off van de populaire serie 24, die van 2001 tot 2010 velen bezighield. In de nieuwe serie moet een teruggekeerde getraumatiseerde oorlogsheld een terroristische leider uitschakelen. De eerste aflevering wordt in de VS op 5 februari uitgezonden.

A Series Of Unfortunate Events
De achtdelige serie A Series Of Unfortunate Events vertelt het verhaal van drie kinderen die hun ouders hebben verloren bij een brand en op de vlucht zijn voor hun gemene voogd Olaf. Lukt het ze om de pogingen van Olaf om de erfenis te bemachtigen te verijdelen? En komen ze ooit achter de mysterieuze dood van hun ouders?

Incorporated
Incorporated speelt zich af in het jaar 2074, waar de ene crisis de andere heeft opgevolgd en de klimaatveranderingen toch geen hoax blijken. De serie is geproduceerd door Matt Damon en Ben Affleck. Laatstgenoemde speelde onder andere in Runner Runner, waar hij een online casino runde voor pokerspelers.

Santa Clarita Diet
Deze nieuwe komedieserie van Netflix gaat over een getrouwd stel met een redelijk saai leven. Totdat ze in aanraking komen met een dieet waarbij je mensenvlees moet eten. De vraag is alleen hoe je zoiets geheim moet houden. Santa Clarita Diet is vanaf 3 februari te zien.

Shots Fired
Je kunt het haast niet hebben gemist: Amerika is de afgelopen jaren in de ban van politiegeweld. Shots Fired gaat over een jongen die is doodgeschoten door een politieagent. Deze keer is het echter andersom: een blanke tiener en een zwarte agent. De serie gaat eind maart in première.

The Handmaid’s Tale
In The Handmaid’s Tale is de aarde is getroffen door een aantal natuurlijke rampen en worden kinderen amper nog geboren. Vrouwen hebben niets meer te zeggen. Ze worden gezien als eigendom van de staat en mogen enkel nog werken als bedienden voor de mannelijke machthebbers. De eerste aflevering komt op 26 april uit.

The Young Pope
The Young Pope vertelt het verhaal van de eerste Amerikaanse paus ooit, die verkozen werd door een simpele maar effectieve mediastrategie. Dit blijkt al snel aan verkeerde keuze, wanneer Pius XIII de meest tegenstrijdige en mysterieuze leider in het Vaticaan blijkt te zijn.