Events

Waarom Tomorrowland als het festival der festivals wordt gezien

Vandaag is de dertiende editie van Tomorrowland begonnen. Het Belgische dancefestival, waarvan JBL de hoofdsponsor is, is meerdere malen tot het beste festival ter wereld uitgeroepen en zal dit jaar zo’n 400.000 bezoekers ontvangen. Waarom Tomorrowland als het festival der festivals wordt gezien? Wij leggen het je uit.

De line-up bestaat uit 1000 acts
Het is misschien niet zo handig als je slecht bent in het maken van keuzes, maar de line-up van Tomorrowland bestaat uit maar liefst duizend artiesten. Enkele namen zijn Alesso, CMC$, Deadmau5, DJ Snake, Fatboy Slim, Jauz, KSHMR, Marshmello, Netsky, Steve Aoki en Yellow Claw.

Het festival duurt lekker lang
Tomorrowland en de provincie Antwerpen hebben dit jaar besloten dat het festival tot 2033 twee weekenden gaat duren. Bij elkaar kunnen bezoekers nu dus zes dagen lang losgaan. Zit je ook op de camping? Dan heb je zelfs nog twee dagen extra om te feesten.

Er zijn zeventien indrukwekkende podia
Om al die artiesten te laten optreden, heb je natuurlijk aardig wat podia nodig. Tomorrowland telt ondertussen alweer zeventien podia, die per dag ook nog eens verschillen qua hosting. Core en Freedom zijn dit jaar de nieuwkomers.

Het terrein is enorm
Tomorrowland is een van de weinig festivals waar je daadwerkelijk kunt verdwalen. Het terrein is 45 hectare groot. De bijbehorende camping is ongeveer 62 hectare. Er zijn, zoals eerder gezegd, zeventien podia. Wie honger of dorst heeft, kan bij ruim 120 kraampjes terecht.

Bezoekers zijn afkomstig uit 200 landen
Tomorrowland is misschien wel het meest internationale evenement ter wereld. De 400.000 bezoekers zijn afkomstig uit ruim 200 landen. Er zijn zelfs nog meer verschillende nationaliteiten bijeen dan op de Olympische Spelen.

Je waant je in een sprookjeswereld
Tomorrowland staat bekend om de sprookjesachtige sfeer. Het ontwerp van het hoofdpodium is dit jaar gebaseerd op een circustent. Het thema van deze dertiende editie is Amicorum Spectaculum. Verwacht dus veel artistiek spektakel.

Slapen doe je op het magische Dreamville
Wie op Tomorrowland blijft overnachten doet dat in Dreamville, een camping die het begrip kamperen een volledig nieuwe invulling geeft. Zo’n 38.000 bezoekers overnachten in dit dorpje waar werkelijk alles te vinden is. Je kunt er zelfs een tattoo laten zetten of een wasje draaien.