Events

Wiecher Troost van Appelsap: “Geweldig dat het met Ronnie gelukt is”

Rampscenario: Appelsap-headliner Famous Dex heeft vanmiddag – minder dan 24 (!) uur van tevoren – zijn show gecanceld. Zijn paspoort is ingenomen, zo laat het management van de Amerikaanse rapper weten. Veel tijd om een vervanger te regelen was er niet, maar eerder vanavond maakte de organisatie bekend Flonti Stacks (het trap alter ego van Ronnie Flex) en Young Ellens als vervangers geboekt te hebben. We belden organisator Wiecher Troost voor een reactie.

Het management van Famous Dex liet vanmiddag via een simpel belletje de Appelsap-organisatie weten niet op te komen dagen, morgen in het Amsterdamse Flevopark. “He is not allowed to travel outside of the US because his passport has been taken”, zo is te lezen op Facebook en Instagram. Had Appelsap dat niet kunnen zien aankomen? Het is bekend dat Famous Dex bij justitie bepaald niet als lieverdje bekend staat. Wiecher Troost, die Appelsap in 2000 (mede-)oprichtte en tegenwoordig nog steeds organisator is, laat weten per telefoon: “Tja, we hebben wel vaker minder lieve jongens geboekt. En die kwamen gewoon opdagen, hoor.”

“Dit is niet fijn, voor de bezoekers niet en voor ons team niet. Bijkomend voordeel is wel dat wij een bewust breed programma hebben. Je komt voor Appelsap, niet per se voor Famous Dex. Maar dat neemt niet weg dat we balen.” Of Troost achter het verhaal van Dex staat, durft hij niet te zeggen. “Ik heb geen idee of het klopt dat zijn paspoort is ingenomen, dat is speculeren. We hebben vaker soortgelijke situaties met rappers gehad, dan doe je er alles aan om te helpen en meestal lukt dat wel. Maar nu in zo’n kort tijdsbestek dus niet.”

Veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er niet; er moest een vervanger geregeld worden. En dat heeft Appelsap snel gedaan, een uur geleden maakte het bekend Flonti Stacks (Ronnie Flex) en Young Ellens geboekt te hebben. “Dat ging vrij rap. We deden eerst een rondje boekers in het buitenland, met parallel daaraan Nederlandse boekers. Dan druppelen de reacties wel binnen. Natuurlijk hadden we een wensenlijstje, maar dat het met Ronnie zou lukken is natuurlijk geweldig.” Voor de hitrapper wordt het morgen wel racen geblazen, hij staat overdag eerst nog op Dance Valley. “Tja, hij had daarna ook lekker naar huis kunnen gaan. Tof dat hij voor ons kiest.”