News

Solange kondigt een nieuw album aan

Solange Knowles komt deze herfst met een nieuw album. De Amerikaanse r&b-zangeres kondigde het nieuws gisteren aan met een uitgebreid interview in The New York Times. “Het project dat ik nu maak is sensueel, jazzy en zal nummers bevatten die je auto laten schudden.”

Het is alweer een tijdje geleden dat Solange de wereld verraste met haar album A Seat At The Table. De plaat uit 2016 was een ode aan de donkere huidskleur. Het motto: ‘I am proud to be black, I never wanted to be nothing else’. De nummers waren een mix van soul, funk en r&b. Daar stapt de zangeres nu vanaf. De basis blijft jazz, maar er zal meer elektronica en hiphop te horen zijn.

De exacte releasedatum is niet bekend, want het album is nog niet volledig af. Solange heeft echter geen haast. “Ik wil het graag mysterieus houden, uitbrengen op een moment dat niemand het verwacht en het inslaat als een bom.” Spanning voelt ze wel, nu haar nieuwste werk bijna het levenslicht gaat zien. “Ik denk dat elke artiest dat heeft, voordat je op ‘verzend’ drukt.”