Fashion

Deze prachtige foto van Kendall Jenner is blijkbaar racistisch

Kendall Jenner heeft een prachtige fotoshoot gedaan voor Vogue. Althans, dat vinden wij. Er zijn ook mensen die het resultaat als aanstotend ervaren. De reden? Haar kapsel

De realityster stond voor de lens van Mikeal Jansson met een retro kapsel. “We wilden een soort moderne versie brengen van de gibson girl uit het Edwardiaans tijdperk, gecombineerd met een retro haarlook uit de jaren 60 en 70”, aldus Condé Nast Publications, de uitgeverij van het magazine.

Critici vinden de foto’s echter racistisch, omdat Jenner staat afgebeeld met iets dat veel weg heeft van een afrokapsel. Ze vragen zich af waarom het tijdschrift haar heeft uitgekozen voor de shoot en niet een model met een natuurlijk afrokapsel. “Jarenlang keek de maatschappij neer op mensen met een afrokapsel. Nu willen ze het wel tonen en imiteren ze het in plaats van echte zwarte modellen te gebruiken”, zegt iemand als reactie op de Instagrampost. Anderen verdedigden het magazine dan weer.

Vogue reageerde vandaag als volgt: “Wij willen ons verontschuldigen als de beelden anders overgekomen zijn dan bedoeld. Het was niet onze bedoeling om iemand te beledigen met de fotoshoot”.