Lists

Dit moet je zien tijdens de Museumnacht Amsterdam 2018

A night at the museum, maar dan echt. Elke jaar openen meer vijftig musea in Amsterdam hun deuren tussen 19:00 en 2:00 tijdens de Museumnacht. Een avond vol kunst, muziek, fashion en bijzondere collecties is wat je kunt verwachten. Wij hebben een aantal events op een rijtje gezet waar je vanavond echt even langs moet gaan.

Openingsperformance (Scheepsvaartmuseum, 18:00 tot 19:00)
De diehard kunstliefhebbers onder ons moeten hier eigenlijk sowieso bij zijn. Tijden de opening van de Museumnacht komen op het open plein van het Scheepsvaartsmuseum alle vormen van kunst bij elkaar. Zang, dans, fashion én een visueel spektakel. Het thema van dit jaar is Amsterdam en het water.

Nipple Booth (Stedelijk Museum, 19:00 tot 1:00)
Iets waar veel kunstenaars alleen maar van dromen, maar jij kunt in het Stedelijk Museum gaan hangen. Of nouja, je tepel dan. Hoe? In de anonieme (dat wel) photobooth maak je een foto van je speen die hoogstwaarschijnlijk wordt getoond in het museum.

Let me take a pinhole foto (Joods Historisch Museum, 19:00 tot 2:00)
Is dat ge-free-the-nipple niets voor jou, dan kun je beter een workshop pinhole foto’s nemen. Pin wat? Een camera met een gaatje in plaats van een lens. Een techniek die way back werd gebruikt voordat we selfies namen. Een oude techniek met een tof resultaat.

Knuffelen met robots (Van Gogh Museum, 19:15 tot 1:45)
Gevoelloos en koud zijn robots allang niet meer. Wel nee, ze hebben juist emoties en net als mensen soms ook een stevige knuffel nodig.

Dochter Dré in het Rijks (Rijksmuseum, 0:30 tot 1:30)
Kunstwerken als de Nachtwacht kunnen vrij intimiderend zijn en meestal wordt er van je verwacht dat je je mond houdt in hét museum van Nederland. Nu alleen even niet. Het Rijksmuseum is voor een avond een poppodium en jij kunt, nee moet(!), meeblèren met de hits van Roxeanne Hazes. “Ik was toch je meisjeee!”

Dansen tussen de planten (Hortus Botanicus, 19:00 tot 2:00)
De after van de Museumnacht vindt plaats in de Hortus Botanicus. De ‘tuin’ wordt omgetoverd tot een club. Zakken en bukken op de beste jams tussen bloemen en vleesetende planten.