Audio

Abstract en Loïs Lane onthullen ‘The Sound Of Light’ in een varende studio

De zevende editie van het Amsterdam Light Festival is van start gegaan. Rederij Lovers trapte het festival afgelopen donderdag af en toverde een rondvaartboot om tot varende studio. Lichtjes zijn leuk, zeker vanaf het water, maar niemand minder dan DJ Abstract en Suzanne Klemann (Loïs Lane) kwamen hier de exclusieve soundtrack The Sound Of Light ten gehore brengen. Soundflow was erbij.

Even voorstellen. Voor wie met enige regelmaat uitgaat in de hoofdstad, zal Abstract geen onbekende naam zijn. De dj draait in clubs als Air en Jimmy Woo. Ook werd hij in 2016 uitgeroepen tot beste Nederlandse dj door Red Bull 3Style. Suzanne Klemann is de ene helft van Loïs Lane, het popduo dat eind jaren 80 hits scoorde als It’s The First Time. Tegenwoordig duikt Klemann weer regelmatig op, onder meer in 2016 met haar deelname in Expeditie Robinson.

Het moet gezegd worden: de samenwerking is niet de meest voor de hand liggende. Een jonge hiphop-dj met een jaren 80 popster is niet een combinatie waar je direct aan denkt. Tegelijkertijd is het 2018 en scoort Ronnie Flex hits met Bløf, dus waarom ook niet?

Abstract, onder meer bekend van zijn Helemaal Naar De Klote-remix met The Partysquad, is voor The Sound Of Light duidelijk uit zijn comfortzone gestapt en heeft gekozen voor een wat meer toegankelijke en rustige beat. De track zal hij niet draaien als afsluiter in de Jimmy vanavond, maar dat is wellicht ook helemaal niet zijn doel geweest. Klemann op haar beurt zingt lekker, maar blinkt niet uit met weinigzeggende teksten als “Night night night, festival of light, tonight”. Evengoed is het geen slecht nummer, eigenlijk precies wat je verwacht te horen in een rondvaartboot: prettig in het gehoor liggende achtergrondmuziek.

The Sound Of Light is tijdens het 53 dagen durende lichtfestival op alle rondvaarten van rederij Lovers te horen. Ga naar deze website voor meer informatie.