Culture

Nederlandse Marokkanen bedreigen Achmed Akkabi om een homorol uit 2013

Vijf jaar nadat de film Chez Nous verscheen, waarin Achmed Akkabi een homoseksuele beveiliger speelt, wordt de acteur overspoeld met negatieve reacties en zelfs doodsbedreigingen. Akkabi plaatste gisteravond twee (inmiddels weer verwijderde) filmpjes op Twitter waarin de talloze haatreacties zijn te zien die op de besloten Facebookgroep Marokkanen Bijeen (95.000) staan.

Zo schrijft iemand: “Homoseksualiteit is een ziekte en zal nooit geaccepteerd worden in ons geloof.” Een andere Facebook-gebruiker gaat nog een stapje verder. “Zijn familie moet hem levend villen en van 20 hoog gooien.” Ook wordt hij meermaals hoer genoemd, die zijn ‘kontje verkoopt’ om bekend te worden.

Achmed Akkabi is geschrokken. “Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een ‘gay’ personage speelt, dan reageert een deel van de Nederlands Marokkaanse gemeenschap als volgt”, plaatst hij bij zijn bericht.

Wat ons dan weer verbaast, is dat je niemand over deze bedreigingen hoort, terwijl een week geleden heel het land nog in rep en roer was om een grapje van Johan Derksen. Snap jij het?

Ook op Soundflow adverteren?