Columns

Maar Ronnie, ik ben al verliefd op Famke!

Is het raar dat ik dagelijks minstens drie keer de Instagram-pagina van Famke Louise begluur? Ik vind van niet.

Famke is mijn girl crush. De liefde begon met Op Me Monnie, toen ze nog een ‘grapje’ in de muziekindustrie was. Een grapje dat ik grijs draaide. Wie niet, toch? Met open mond bekeek ik non-stop het clipje. Hoe ze die flessen Fernandes op de meest zwoele manier leeggooit, haar lippen, haar benen om jaloers op te zijn, die fantastische wenkies… mijn Famke.

Denk nu niet dat het alleen Famke’s uiterlijk is wat haar mijn it-girl maakt. Er speelt veel meer. Famke is een real chick. Stoer. Die Honda en Bentley staan haar namelijk écht goed. Ze zal vast en zeker ook wel een motorrijbewijs hebben. Zo niet, dan durf ik te wedden dat ze die ambitie heeft.

Fantastische jams heeft ze ook. Afgelopen jaar dropte ze hit, na hit, na hit, na hit. Ben Je Down? is mijn favoriet. Elke keer als ik die luister, schud ik mijn niet-afgetrainde bil van links naar rechts. Daarnaast vind ik ook dat: Fam maakt zich niet druk om anderen, maar ze doet lekker waar ze zelf zin in heeft. Ze heeft schijt aan de wereld. Die docu ook. Ik krijg me toch een partijtje kippenvel van hoe kwetsbaar ze zich daarin liet zien.

Alleen is er nu een probleem. Het probleem dat een gebroken hart heet. En dat vlak voor de kerst. Famke en Ronnie Flex zijn een stel. Met de kerstsingle Alleen Door Jou en bijbehorende videoclip maken de twee nieuwe tortelduifjes bekend dat ze verliefd zijn. Cute wel, maar pijnlijk. MIJN Famke is bezet.
Maar eerlijk is eerlijk, die twee zijn om op te vreten zo schattig. Hoe ze naar elkaar kijken is te zoet en die kus op het einde is letterlijk en figuurlijk vuurwerk. En buiten dat, I love Ronnie; de grootste baas van dit moment. Famke is een bazin en daar hoort nu eenmaal een baas bij. Ik ben geen baas. Ik ben en blijf wél een Famke-fanaat.