Culture

‘Call Me By Your Name’ is uitgeroepen tot beste film van 2018

Call Me By Your Name is door de Nederlandse filmpers tot beste film van 2018 uitgeroepen. De Italiaans-Amerikaanse dramafilm kreeg de meeste punten na een stemming onder 77 Nederlandse critici. Niemand In De Stad werd gekozen als beste Nederlandse titel. Dat heeft de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) bekendgemaakt.

Call Me By Your Name vertelt over de gepassioneerde zomerliefde tussen een 17-jarige tiener en een archeoloog die op het platteland onderzoek verricht. De film, met in de hoofdrollen Armie Hammer en Timothée Chalamet, werd bekroond met een Oscar voor beste scenario.

Op de tweede plaats staat Roma. Deze film speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgt de kijker de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. De derde plek is voor Three Billboards Outside Ebbing Missouri, over een moeder die op onconventionele wijze aandacht probeert te vragen voor de onopgeloste moord op haar dochter. Bekijk het volledige overzicht hier.

Ook op Soundflow adverteren?