Stuff

Dit is wat we tot nu toe weten over de nieuwe iPhone

Apple presenteerde in september drie nieuwe iPhones: de iPhone Xs, de grotere Xs Max en de goedkopere Xr. Ook dit jaar komt er weer een nieuwe iPhone op de markt. En hoewel we waarschijnlijk weer tot het laatste kwartaal van het jaar moeten wachten, zijn er al enkele details uitgelekt. In dit artikel bespreken wij alles wat er tot nu toe bekend is.

Triple-camerasysteem en OLED panelen
Volgens de betrouwbare bron Ice Universe gaat er dit jaar qua design nog niet veel veranderen. Dat komt pas in 2020. De achterkant kan er echter wel anders uit gaan zien. Android-toestellen worden steeds vaker gewapend met een triple-camerasysteem. Onlangs lekte de eerste renders van de nieuwe iPhone uit, waarop ook drie camera’s zijn te zien, zo meldt iCulture. De renders zijn door Apple zelf geproduceerd, maar dat wil niet zeggen dat het design definitief is. Er kan tenslotte nog veel veranderen aan een conceptontwerp.

Qua scherm komen er waarschijnlijk geen grote veranderingen. Althans, als we naar het uiterlijk kijken. Volgens ETNews is de technologie achter de displays wél aangepast. Apple zou aan de haal gaan met de touch geïntegreerde OLED panelen van concurrent Samsung, waardoor de aankomende iPhone waarschijnlijk dunner en lichter wordt. Altijd fijn!

De huidige iPhones beschikken over een zeer krachtige A12 Bionic-chip die het met gemak van concurrenten wint. Verwacht wordt dat Apple dit jaar de A13 onthuld en op dat gebied marktleider blijft. Al doen andere merken er alles aan om een snellere chip te ontwikkelen.

Deze keer geen prijsverhoging?
En dan is er natuurlijk nog het prijskaartje. Apple verhoogde vooralsnog bijna elk jaar de prijs van de iPhone, maar consumenten lijken dat niet meer te pikken. Steeds meer mensen stappen over op Android of schaffen een oudere iPhone aan. Experts denken dan ook dat Apple dit jaar de prijzen niet omhoog gooit of zelfs misschien iets verlaagt. Ze zullen trouwens wel moeten, willen ze hun eigen ruiten niet inslaan.

Verder is het voorlopig nog even gissen hoe de nieuwe iPhone eruit gaat zien en welke features die krijgt. Wat we wel al weten is dat het toestel nog niet compatible is met 5G. Veel Android-producenten gaan dit jaar al aan de slag met de verbinding van de toekomst, maar Apple heeft aangegeven dat pas in 2020 te doen.

In samenwerking met T-Mobile

Ook op Soundflow adverteren?