News

Lady Gaga biedt haar excuses aan voor het samenwerken met R. Kelly

Lady Gaga gaat het nummer Do What U Want, waarop ze samenwerkt met R. Kelly, van alle streamingdiensten verwijderen. Dat doet de Amerikaanse zangeres naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen R. Kelly, zo schrijft ze in een verklaring op Twitter.

“Ik sta 1.000 procent achter deze vrouwen”, verwijst ze naar de vrouwen die over de zanger praten in de zesdelige documentaire Surviving R. Kelly. “Ik geloof ze, ik weet dat ze lijden en ik vind dat hun stemmen gehoord moeten worden.”

Lady Gaga, die zelf ook slachtoffer is geweest van seksueel misbruik, zegt dat ze niet lekker in haar vel zat toen ze het nummer in 2013 maakte. “Ik wilde iets provocerends opnemen omdat ik boos was en het trauma nog niet had verwerkt”, legt ze uit. “Als ik terug in de tijd kon gaan en met mijn jongere ik kon praten, zou ik haar vertellen dat ze de therapie moest ondergaan die ik inmiddels heb gehad. Ik kan echter niet meer terug, maar ik kan wel vooruit en iedereen die slachtoffer van seksueel misbruik is steunen.”

Ook op Soundflow adverteren?