News

Boef moet de komende 1,5 jaar met het openbaar vervoer reizen

Boef is veroordeeld tot achttien maanden rijontzegging en een geldboete van 6.500 euro. De rapper moest vanmiddag voorkomen wegens meerdere snelheidsovertredingen die hij in 2016 beging.

De rechter vindt dat Boef met zijn rijgedrag levensgevaarlijke situaties creëerde. “Hij gebruikte de weg als racebaan. Dat dit niet tot slachtoffers leidde, is niet zijn verdienste.” Toch heeft de rechter hem minder streng gestraft dan werd geëist door de officier van justitie. Dat heeft te maken met de leeftijd die Boef destijds had. “Hij was in 2016 nog erg jong en heeft zich de afgelopen jaren in positieve zin ontwikkeld. Dat pleit voor hem.”

Boef beging tussen maart en juni 2016 zes grote overtredingen, waarbij hij tot 181 kilometer per uur reed waar maximaal tussen de 100 en 130 was toegestaan. Ook reed hij in die periode 289 kilometer per uur op de A67, 248 kilometer per uur op de A2 en 293 kilometer per uur op de A58. Filmpjes van zijn gevaarlijke rijgedrag deelde hij vol trots op social media.

Voorlopig zullen we Boef (als het goed is) niet meer achter het stuur zien. De komende anderhalve jaar zal hij het openbaar vervoer moeten pakken. Het geld van de boete gaat naar een fonds voor verkeersslachtoffers.