News

Childish Gambino wint vier Grammy’s, maar haalt ze niet op

Childish Gambino is vannacht dankzij This Is America de grote winnaar van de Grammy’s geworden. De Amerikaanse rapper sleepte in totaal vier beeldjes in de wacht. De confronterende track over politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten werd uitgeroepen tot beste nummer, beste opname, beste videoclip en beste rap-/zangoptreden.

Donald Glover, zoals de artiest eigenlijk heet, was gek genoeg zelf niet aanwezig. Hij vindt dat hiphop, wat momenteel veruit het populairste muziekgenre is, nog steeds te weinig aandacht krijgt. Daarom liet hij van tevoren al weten niet op te willen treden op het gala. Ook Drake en Kendrick Lamar sloten zich bij dat besluit aan.

Cardi B won met Invasion Of Privacy als eerste vrouwelijke rapper een Grammy voor een solo-album. Het album Sweetener van Ariana Grande werd uitgeroepen tot beste pop-album. De prijs voor beste filmsoundtrack ging naar Kendrick Lamar, die de muziek voor Black Panther produceerde. Dua Lipa werd uitgeroepen tot beste nieuwe artiest en Pharrell Williams tot beste producer. Drake’s God’s Plan werd verkozen tot beste rapnummer. Een overzicht van alle winnaars is hier te vinden.

Tijdens de uitreikingsceremonie in Los Angeles waren er optredens van onder meer Katy Perry, Lady Gaga en Post Malone. De show werd gepresenteerd door Alicia Keys.

Ook op Soundflow adverteren?