News

Het concert van R. Kelly in Amsterdam gaat definitief niet door

Het concert dat R. Kelly op 20 april zou geven in The Box in Amsterdam, gaat definitief niet door. “De verschijning van de documentairereeks Surviving R. Kelly en enkele recent verschenen belastende video’s hebben tot commotie, discussie, inzichten en dialoog geleid”, laat J-Noah Entertainment in een persbericht weten. Dit heeft de organisatie doen inzien dat het niet langer wenselijk is om de show te laten plaatsvinden.

J-Noah Entertainment probeerde zich al eerder terug te trekken, maar kon dat naar eigen zeggen niet doen door contractuele overeenkomsten. “Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden is dit nu wel mogelijk. Zijn paspoort is ingenomen en hierdoor kan hij zijn tour niet laten plaatsvinden.”

Het optreden werd in januari aangekondigd. In die periode ontstond ook net ophef door de documentaire Surviving R. Kelly, waarin de zanger door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van lichamelijk, mentaal en seksueel geweld.

Iedereen die een kaartje voor het concert heeft gekocht, is inmiddels ingelicht en krijgt het aankoopbedrag binnen enkele dagen terug.

Ook op Soundflow adverteren?