News

De oude advocaat van Wade Robson zegt dat hij liegt

De advocaat die Wade Robson’s verklaring aflegde in Michael Jackson’s kindermisbruikzaak in 2005, zegt dat Robson en zijn co-aanklager James Safechuck liegen. Ze zitten volgens hem achter roem en geld aan.

Brian Oxman, die Jackson drie decennia lang kende, heeft voor het eerst een interview gegeven. Aan Daily Mail TV vertelt hij talloze telefoongesprekken met Robson te hebben gehad voorafgaand de Gavin Arvizo-rechtszaak, waarin Robson juist Jackson verdedigde en herhaaldelijk verklaarde nooit te zijn misbruikt.

Vrijwillig
Oxman zegt dat Robson vrijwillig besloot om de King of Pop te verdedigen. Hij werd tijdens de telefoongesprekken zelfs regelmatig emotioneel en wilde er alles aan doen om er voor Jackson te zijn.

“We wisten eerst niet zeker of hij zou gaan getuigen”, vertelt de advocaat. “Maar Robson bleef maar bellen met vragen over de voortgang van de zaak. Hij was erg van streek en vertelde ontelbare keren dat Arvizo dit niet moet doen, omdat Jackson nooit iemand zou aanraken.”

“Ik sprak met hem en zei: ze zeggen dat Michael zijn hand op je penis legde. Hij antwoordde dat dat niet was gebeurd. Bij een ander voorval zou er sprake zijn geweest van een mishandeling in een hotel, maar wederom sloeg Robson terug. Hij zei: ‘Nee, dat is niet waar. Mijn moeder was daar.'”

“Tijdens elk gesprek sprak Robson met zoveel overtuiging, dat ik hem als een belangrijke getuige zag voor de verdediging.” De advocaat benadrukt ook dat Robson niet is betaald. Enkel zijn reiskosten zijn vergoed. “Het was allemaal via mij geregeld, niet via Michael. Niemand heeft gezegd dat hij positief moest praten en ik bracht ze bewust niet met elkaar in contact, zodat de zaak volledig eerlijk zou verlopen.”

‘Het zijn leugenaars’
Brian Oxman is ervan overtuigd dat de twee mannen leugenaars zijn. “Robson vertelde de rechter hetzelfde als wat hij mij al eerder had verteld. Bovendien had hij de de Bijbel beëdigd. Dus dat hij nu het verhaal heeft veranderd, betekent dat hij tegen de rechtbank zou hebben gelogen – en dat is meineed.”

“De Michael Jackson die ik kende, was echt geen kindermisbruiker. Hij wilde gewoon graag met kinderen omgaan, omdat hij zelf geen jeugd had. ‘Ik had graag meer gespeeld en geleefd zoals andere kinderen, dus dat doe ik nu’, zei hij altijd. Er was zelfs iemand aanwezig op Neverland die toekeek of er niks vreemds gebeurde.”

Oxman zegt dat Michael Jackson nooit is hersteld van de rechtszaak uit 2005. Het was het begin van het einde voor hem. “Hij was vrijgesproken en onschuldig verklaard, maar de lichamelijke en geestelijke schade was al aangericht.”

Ook op Soundflow adverteren?