Food

Zo is het om bij de McDonald’s op Schiphol te werken

Nederland telt ruim 250 McDonald’s-restaurants. Zelfs op Schiphol zijn meerdere vestigingen te vinden, zodat je voor vertrek nog snel even een vertrouwde hamburger kunt eten. En dat is niet alleen fijn voor reizigers, maar ook voor het personeel. Werken op de luchthaven is namelijk een unieke ervaring. In dit artikel leggen we jou uit waarom. En ben je gelijk enthousiast geworden? Dat komt goed uit, want er zijn momenteel veel vacatures op Schiphol.

Je werkt op een bijzondere locatie
Waar veel McDonald’s restaurants uitkijken op auto’s en snelwegen, werk jij op een locatie met uitzicht op landingsbanen en imposante vliegtuigen. Schiphol is een bijzondere plek om te zijn. Het internationale karakter van de luchthaven voel je overal.

Je ontmoet mensen van over de hele wereld
Schiphol trekt elk jaar bijna 60 miljoen aankomende en vertrekkende passagiers. Onder die passagiers zijn de meest uiteenlopende nationaliteiten te vinden. En laat die nou net allemaal McDonald’s kennen, dus bij jou langskomen. Reken er maar op dat je tijdens je werk heel wat bijzondere mensen ontmoet.

Je leert nieuwe talen
Wij Nederlanders kunnen over het algemeen prima Engels praten, maar dat is niet in elk land zo. Het kan dus best voorkomen dat een klant iets bij je wil bestellen en zijn eigen taal spreekt. In het begin misschien verwarrend, maar na een tijdje begin je al woorden te herkennen en leer je zo de basis van nieuwe talen.

Je werkzaamheden zijn erg afwisselend
Werken bij McDonald’s is erg afwisselend. Het ene moment neem je een bestelling van een klant op, het andere moment sta je in de keuken burgers te bakken. Geen werkdag is hetzelfde en je dienst ‘vliegt’ vaak voorbij. Door de flexibele werktijden valt je baan ook nog eens goed te combineren met school of sport.

En je verdient ook lekker
McDonald’s levert een prima salaris. Daarnaast krijg je 8% vakantiegeld en bouw je met je gewerkte uren vrije dagen op. In sommige functies ontvang je daarnaast een toeslag als je op een feestdag werkt. Ook biedt McDonald’s een collectieve zorgverzekering (18+) en draagt het bedrijf bij aan je pensioen (21+).

In samenwerking met McDonald’s