Culture

Deze fotogenieke straat in Parijs wordt overspoeld door Instagrammers

Rue Crémieux, het kleurrijkste straatje van Parijs, is een enorme hit op Instagram. Mensen van over de hele wereld komen naar de plek toe om een kiekje te schieten. Buurtbewoners zijn het inmiddels he-le-maal zat. Zij smeken om maatregelen.

De straat, gelegen in de buurt van Place de la Bastille, kreeg twintig jaar geleden een make-over. Huiseigenaren besloten toen gezamenlijk om alle woningen een pasteltintje te geven. Al snel groeide de straat uit tot een populaire hotspot voor fotografen. Inmiddels hebben ook influencers het plekje ontdekt. En dan gaat het ineens heel snel.

Momenteel trekt de Rue Crémieux elke dag enorme aantallen Instagrammers en selfie-minnende stelletjes. Vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang wordt de straat veel bezocht, omdat het licht dan voor een extra mooi plaatje zorgt.

Bewoners willen nu dat er een poort komt die ’s avonds en in het weekend kan worden afgesloten. “Ik kan niet meer in mijn tuin eten omdat er de hele dag fotosessies voor mijn deur worden gehouden. Onze privacy interesseert ze niets. Ze doen alles voor de likes”, klaagt iemand tegenover Franse media. “Laatst stond hier een rapper lawaai te maken. Bleek dat hij een videoclip aan het opnemen was.”

Ook op Soundflow adverteren?