News

Nipsey Hussle (33) is op de stoep van zijn eigen kledingzaak doodgeschoten

De Amerikaanse rapper Nipsey Hussle (33), die onlangs nog voor een Grammy werd genomineerd, is doodgeschoten voor de deur van zijn kledingwinkel in Los Angeles. De dader is op de vlucht geslagen. Twee andere mannen raakten zwaargewond. Nipsey laat een vriendin en twee kinderen achter.

De toedracht van de schietpartij is niet duidelijk. Vlak voor zijn dood plaatste de rapper nog een tweet met de tekst: “Sterke vijanden hebben is een zegen”. Volgens Amerikaanse media zou hij in het verleden zijn geassocieerd met de straatbende Rollin 60’s Neighborhood Crips.

Nipsey Hussle, die eigenlijk Ermias Asghedom heet, nam muziek op met onder meer Drake en Snoop Dogg. Veel van zijn videoclips zijn miljoenen keren bekeken op YouTube. Debuutalbum Victory Lap ontving een paar maanden geleden een Grammy-nominatie voor beste rap album.

Grote artiesten als Ice Cube, J. Cole, Pharrell Williams en Rihanna hebben inmiddels gereageerd op het overlijden. Ze zijn in shock en kunnen niet bevatten dat hun vriend er niet meer is.

Ook op Soundflow adverteren?