Videos

De familie van Michael Jackson slaat terug met een eigen documentaire

De familie van Michael Jackson heeft middels een eigen documentaire gereageerd op de HBO-docu Leaving Neverland, waarin de mannen Wade Robson en James Safechuck beweren dat ze als kind door de King of Pop zijn misbruikt. In Neverland Firsthand: Investigating The Michael Jackson Documentary reageren onder anderen neefje Taj Jackson en nichtje Brandi Jackson.

Brandi heeft tien jaar een relatie gehad met Wade Robson. Volgens haar was hij altijd al iemand die zijn mening of gedrag aanpast als hem dat voordeel oplevert. “Wade zegt dat mijn oom hem van vrouwen afhield”, zegt Brandi. “Dat is niet waar. Mijn oom heeft ons juist bij elkaar gebracht. Ik vind het bizar dat hij denkt dat hij zo tien jaar van zijn leven kan uitwissen.”

“Ik zou hem zeggen dat hij moet stoppen met liegen. Ik ben niet geïnteresseerd in waarom hij het doet, maar deze leugens moeten ophouden. Het is niet oké. Mijn oom zorgde voor deze man en was erg goed voor hem en zijn familie. Dat weet hij ook.”

Neverland Firsthand is hierboven via YouTube te bekijken. De makers, producent Liam McEwan en regisseur Eli Pedraza, benadrukken dat de film niet bedoeld is om slachtoffers van seksueel misbruik neer te halen. “Seksueel misbruik moet nooit licht opgevat worden.”