Stuff

Instagram overweegt het aantal likes te verbergen

Instagram draait voor sommige mensen maar om één ding: zoveel mogelijk likes scoren. Maar daar kan binnenkort weleens verandering in komen. De app zou plannen hebben om het aantal likes te verbergen. Alleen jij kunt zien hoeveel likes je berichten krijgen.

Ontwikkelaar Jane Manchun Wong ontdekte de opvallende koerswijziging in de code van de Android-app. Daarin valt het volgende te lezen: “We willen dat je volgers zich concentreren op wat je deelt, niet op hoeveel likes je berichten krijgen. Tijdens deze test ziet enkel de persoon die een post deelt het totaal aantal likes.” Gebruikers krijgen wel nog enkele namen te zien, maar alleen de eigenaar van de post weet hoeveel hartjes het bericht heeft gescoord.

Het is niet zeker of de aanpassing ooit ook echt wordt uitgerold. Instagram laat in een reactie weten dat het om een ‘intern prototype’ gaat. “We denken na over manieren om de druk te verlichten op Instagram.” En dat wordt tijd, want veel mensen meten hun populariteit aan de hand van likes en volgers. Er ontstaat daardoor een druk die zelfs kan zorgen voor een depressie.

Ook op Soundflow adverteren?