News

Ariana Grande slaat noodkreet: ‘Optreden is de hel’

Ariana Grande mag dan wel getalenteerd, succesvol en rijk zijn, maar toch vindt ze haar leven geen feestje. Dat laat de Amerikaanse zangeres op Twitter weten. “Optreden is de hel”, schreef ze gisteren. “Ik voel me zo leeg. Het is zo zwaar.”

Het balletje ging rollen nadat Grande een tweet kreeg van een fan over haar hit Thank U, Next. “Muziek is je therapie. Ik vind het leuk om je te zien genezen”, klonk het. De (inmiddels verwijderde) reactie van de zangeres was echter van donkere aard. “Muziek maken is inderdaad helend, maar optreden is alsof je het helemaal opnieuw beleeft en dat is de hel.”

Een andere fan vroeg of touren wel gezond is. “Ik denk het niet. Echt, het is heel moeilijk geweest. Ik had zoveel aan mijn hoofd. Het is zo zwaar. Ik doe heel hard mijn best. Ik voel me gewoon leeg en ik wil meer te zeggen hebben en meer energie hebben voor jullie”, ging ze verder. “Maar ik heb helemaal niks. Ik hou van jullie.”

Enkele dagen geleden liet Arian Grande nog weten dat ze kampt met mentale problemen. Uit een hersenscan is gebleken dat ze lijdt aan een posttraumatische stressstoornis. De problemen begonnen na de aanslag tijdens haar concert in Manchester op 22 mei 2017, waarbij 22 mensen om het leven kwamen en 120 anderen gewond raakten. Ook heeft de zangeres het erg zwaar met de dood van haar ex-vriend Mac Miller.

Ook op Soundflow adverteren?