Lists

Dit waren de hoogtepunten van de Billboard Music Awards 2019

Afgelopen nacht vonden de Billboard Music Awards 2019 plaats in Las Vegas. Na de Grammy’s is dit dé muziekprijs die je als artiest kunt ontvangen. Het was een avond vol prijzen, peperdure optredens en hysterische outfits. Wij hebben alle hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Drake
De grote winnaar is Drake geworden. Samen met Cardi B was hij genomineerd voor maar liefst zeventien awards. Insane! De God’s Plan-rapper won uiteindelijk in twaalf categorieën en heeft daarmee een record op zijn naam staan. De Canadees is nu de enige artiest die zoveel Billboard Awards in bezit heeft. Hij schopt met zijn 27 awards Taylor Swift van de troon. Zij heeft er 23.

Nederlands tintje
De Billboard Music Awards hadden dit jaar een Nederlandse tintje. Een kleintje hoor. Onze eigen Tiësto was genomineerd in de categorie beste dance song met zijn single Jackie Chan. Helaas voor de dj moest hij met lege handen naar huis, want Zedd ging er met de trofee vandoor.

Madonna
Iemand die ook niets heeft gewonnen, maar juist geld heeft ‘verloren’ is Madonna. De Queen of Pop stopte naar verluid maar liefst vijf miljoen dollar in haar comeback optreden. Samen met hunk Maluma liet ze voor het eerst haar single Medellín live horen. Met sexy danspasjes, vier hologrammen en een leger aan dansers stal Madonna de show.


Diplo
Geen awardsshow zonder red carpet en geen red carpet zonder opmerkelijke outfitjes. Als je het ons vraagt wint Diplo in de categorie ‘Best Purple Cowboy Extravaganza’. Als die er zou zijn natuurlijk… De look verwijst naar zijn nieuwe remix van Old Town Road.

Mariah Carey
Last but not least: Mariah Carey. De r&b-diva was het absolute hoogtepunt van de avond. Ze zong een medley en ontving de Icon Award. In haar bijna 30 jaar lange carrière scoorde de zangeres achttien nummer 1-hits in Amerika (een record voor een soloartiest), verkocht ze meer dan 200 miljoen albums en inspireerde ze de Beyoncé’s en Rihanna’s van deze generatie met haar engelenstem. A true icon!