Fashion

Vans kondigt een Harry Potter-collectie aan

“Het is binnenkort tijd voor magie.” Met die woorden laat Vans op social media weten dat het Amerikaanse kledingmerk de handen ineen slaat met Harry Potter. Het gaat om een collectie die volledig in het teken staat van de zevendelige fantasyserie geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling.

De lijn zou niet alleen bestaan uit schoenen, maar ook uit kleding en accessoires. Alle items zijn ontworpen in de stijl en kleuren van de afdelingen van Zweinstein: Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw en Hufflepuff. Verwacht dus bijvoorbeeld rode kleuren en leeuwenprints bij Gryffindor en groene kleuren en slangen bij Slytherin.

De samenwerking is aangekondigd met de onderstaande teaser. Ook is er een site gelanceerd waar je je e-mail adres kunt opgeven om als eerste op de hoogte te worden gehouden van de collectie. Wat we precies kunnen verwachten, en wanneer alles verschijnt, is niet bekend. Maar het eerste artwork ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Vans bestaat inmiddels meer dan vijftig jaar. In die tijd heeft het merk heel wat samenwerkingen gedaan. Zo verschenen er de afgelopen jaren onder meer sneakers gebaseerd op David Bowie, Vincent Van Gogh, Snoopy en Toy Story. Ook doet Vans het erg goed onder de skaters.

Eind vorig jaar bracht het Zuid-Koreaanse merk SPAO al een heuse Harry Potter-kledingcollectie uit. Er verschenen toen onder andere truien, sjaals, mutsen en badjassen in de kleuren van de afdelingen van Zweinstein. SPAO werkte voor de lijn samen met Warner Bros. Alle items gingen als warme broodjes over de toonbank. Bij de collectie met Vans zal dat zeker niet anders zijn, verwachten wij zo.