Events

Drift Festival-bezoekers kunnen dit jaar logeren bij Nijmegenaren

Op 8 en 9 juni vindt in Nijmegen het Drift Festival plaats. Als onderdeel van de beleving wordt de stad een weekend lang tot camping getransformeerd. Festivalbezoekers kunnen slapen in achtertuinen en op zolderkamers van gastvrije Nijmegenaren. Hiermee bespaar je niet alleen hotelkosten, maar ervaar je ook nog eens de warmte van Nederlands meest sociale stad.

Het is de eerste keer dat Drift Festival twee dagen duurt. Een festivalcamping als losstaand onderdeel vond de organisatie niet binnen het concept passen. Bovendien is het bouwen van een camping belastend voor het milieu. Het festival vindt dat het beter is om gebruik te maken van bestaande voorzieningen. Daarom is Stadscamping Drift in het leven geroepen. Via een website komen bezoekers van buiten de stad in contact met Nijmegenaren bij wie ze mogen kamperen of logeren.

Om het goede voorbeeld te geven stelt de Nijmeegse nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen zijn tuin en huis beschikbaar. Wie er snel bij is, wordt extra beloond. De eerste logeerder én de eerste die zijn huis of tuin beschikbaar stelt via de website, krijgen een unieke Drift-pyjama, uitgereikt door wethouder Esselbrugge. Bovendien ontvangen mensen die een slaapplek aanbieden een Jägermeister coolpack en coolbag cadeau.

Ook op Soundflow adverteren?