Stuff

Nieuwe Snapchat-filter zorgt voor boze vriendinnen en catfishes

Het is je vast niet ontgaan: Snapchat heeft een nieuwe filter gelanceerd waarmee het mogelijk is om ‘van geslacht te wisselen’. Gebruikers delen hun geslachtsveranderingen massaal op social media. Dit levert veel hilarische beelden op, maar ook boze vriendinnen en catfishes.

Neem bijvoorbeeld de Schotse Ryan, die op het idee kwam om zichzelf als vrouw op de foto te zetten en dat kiekje ‘per ongeluk’ naar zijn vriendin Melissa te sturen. Onder de foto plaatste Ryan de tekst “Ik heb het t-shirt van je vriendje aan”. Zijn vriendin geloofde de grap en werd woedend. “Ben je serieus? Doe geen moeite om na je werk nog langs te komen”, schreef ze. “Waarom heeft een ander meisje in godsnaam jouw shirt aan?”

Ryan gaf al snel toe dat hij het zelf is, maar zijn vriendin geloofde het niet. Pas na heel wat berichten viel het kwartje. “Dit is totaal niet grappig, Ryan. Ik hoef je voorlopig even niet te zien, want dan eindig je met een vuist in je gezicht.”

Daarnaast zijn er mensen die de filter gebruiken voor nep-profielen op bijvoorbeeld Tinder. Ook de Britse Jake probeerde dit, en met succes. Hij kreeg gelijk honderden matches met mannen. Oppassen dus, want wie weet is je volgende match wel een keiharde catfish.