Audio

Naaz brengt de single ‘Taped’ uit en kondigt een Europese tour aan

Een jaar na de release van haar debuut-EP Bits Of Naaz, komt Naaz met nieuwe muziek. De 21-jarige singer-songwriter nam ruim de tijd om te zoeken naar een nieuw geluid dat haar ontwikkeling reflecteert. Ze maakt nu niet meer in haar eentje muziek in haar slaapkamer, maar zocht juist de samenwerking met anderen op.

Voor de nieuwe single Taped heeft Naaz de handen ineen geslagen met de Noorse producers/schrijvers Askjell Solstrand en Magnus Skylstad, die eerder al werkten met onder anderen Aurora en Sigrid.

Taped gaat over het uiten van oprechte gevoelens. “In een wereld met social media voelt het soms bijna verplicht om alleen de goede kanten van je leven te tonen, alsof mensen de rest niet willen zien. Alsof hun oren dicht ‘getaped’ zijn voor alles wat hun geen voordeel brengt. Ik voelde me heel vrij toen ik dit schreef, tot een punt dat ik bijna het refrein wilde schreeuwen. Ik hoop dat men zich ook durft open te stellen na het luisteren van dit liedje, wat voor mij als veel meer dan een liedje voelt”, aldus Naaz over de track.

Vandaag is ook de Europese tour van Naaz aangekondigd. Van oktober t/m december zal de zangeres elf shows geven in onder meer Berlijn, Parijs en Londen. De tour wordt op 10 december afgesloten in de Amsterdamse Bitterzoet. Bekijk alle data hieronder.