Culture

Zo maak je je huisdier beroemd op Instagram

Er zijn tegenwoordig heel wat huisdieren die, zonder dat ze het zelf weten, beroemd zijn op Instagram. Zo heb je bijvoorbeeld Nala Cat (4,1 miljoen volgers), Doug The Pug (3,8 miljoen volgers) en de onlangs overleden Grumpy Cat (2,7 miljoen volgers). Wil jij van jouw huisdier ook een beroemdheid maken? In dit artikel geven we zeven tips om dat voor elkaar te krijgen.

Maak goede foto’s
Het succes van jouw cavia begint bij het maken van goede foto’s. Niemand wordt tenslotte enthousiast van onscherpe en overbelichte kiekjes. Lees online tutorials over het fotograferen van (bewegende) dieren en schaf een professionele camera aan. Sony-camera’s beschikken tegenwoordig zelfs over een Animal Eye Auto Focus-technologie. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd goed is.

Regel een outfit
Laat jouw huisdier zich onderscheiden door hem of haar aan te kleden met een uitbundige outfit. Er is tegenwoordig veel kleding voor dieren te koop. Ook kun je accessoires aanschaffen in een thema. Speel bijvoorbeeld in op de feestdagen met een schattige kerstmuts. Maar uiteraard is authenticiteit het belangrijkst. Wil jouw kat geen rokje dragen? Dwing hem dan ook niet.

Koester hun unieke persoonlijkheid
Huisdieren hebben allemaal een eigen karakter. Denk goed na over wat jouw beestje zo uniek maakt en benadruk dat. Een goed voorbeeld hiervan is Grumpy Cat, die beroemd is geworden door zijn chagrijnige blik. Social media draait om opvallen. Door in te spelen op karaktereigenschappen geef je een dier een verhaal.

Laat je huisdier een pose aannemen
Ja, wij weten het: huisdieren zijn eigenwijs en zullen niet luisteren als je ze vraagt een pose aan te nemen. Toch kun je trucjes gebruiken om een dier op een bepaalde manier te laten staan. Wil je bijvoorbeeld dat je kat naar boven kijkt? Vraag dan iemand om boven de camera een speeltje te houden. Ook kun je snoepjes gebruiken om het dier in de juiste richting te bewegen.

Kies je achtergrond zorgvuldig uit
Het is belangrijk om een foto te maken die opvalt. Je kunt dit doen door goed over je achtergrond na te denken. Creëer bijvoorbeeld contrast door een donker huisdier in een licht decor te plaatsen. Goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn daarnaast essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te schieten.

Wees consequent
Probeer de toon van de beelden gelijk te houden. De perfecte Instagram-feed is een mooi geheel waarbij alle foto’s ongeveer dezelfde stijl hebben. Experimenteer dus niet met filters en effectjes, maar wees consequent. Dit is ook belangrijk bij de frequentie van de posts. Voorzie je fans regelmatig van updates, bijvoorbeeld drie keer per week.

Vertel een verhaal in je bijschriften
Met bijschriften kun je ervoor zorgen dat het karakter en verhaal van een huisdier tot leven komt. Volgers krijgen zo een kijkje in zijn leven. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk daarnaast relevante hashtags in de posts om de aandacht te trekken.