Events

Vestiville-productiehoofd: ‘Wij zijn geen amateurs’

Zoals je eerder vanavond op Soundflow kon lezen is er op het terrein van Vestiville chaos uitgebroken nadat het Belgische festival last minute werd afgelast. En dat is een enorme domper voor de organisatie, die hoopte over vijf jaar het grootste urbanfestival van Europa te zijn. Dat vertelde productiehoofd Jan Pluym begin dit jaar in een interview met De Morgen. “Er zijn plannen om ook naar Azië en Ibiza uit te wijken met het concept.”

Over het festival werd de afgelopen maanden volop gepraat. Veel mensen vroegen zich af hoe een nieuw festival met zo’n indrukwekkende line-up kan komen. Daar kwam nog eens bij dat de organisatie eerder al in Nederland Vestival organiseerde, wat ook vaak een rommeltje was. Toch verzekerde Pluym dat bij Vestiville aan alles was gedacht. “Wij zijn geen amateurs die even een festival organiseren. Ik zit al vijftien jaar in het vak. Over de line-up kan ik kort zijn: het is ondenkbaar om zulke artiesten op je affiche te zetten als de contracten niet getekend zijn.”

Toch bleven er maar negatieve verhalen de ronde doen. “Het kan zijn dat die verhalen afkomstig zijn van organisaties die Vestiville in een slecht daglicht willen zetten.” In dagblad Het Belang van Limburg zei Pluym dat andere festivalorganisatoren zenuwachtig werden, omdat ze echte klappers als headliners hadden geboekt. “Ik begrijp dat de concurrentie verhalen de wereld instuurt, maar veiligheid staat bij ons op de hoogste plaats. We investeren bijvoorbeeld drie keer zo veel in veiligheid als Daydream Festival destijds.”

Vandaag bleek het productiehoofd toch ongelijk te hebben. De burgemeester van Lommel trok de stekker uit het festival omdat de veiligheid van artiesten en het publiek niet gegarandeerd kon worden.