Culture

Dit kun je verwachten op Bright Day 2019, hét techfestival van Nederland

Eind dit jaar is het weer tijd voor Bright Day, hét techfestival van Nederland. Tijdens het evenement maak je kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van digitale technologie. Daarnaast beleef je de gamechangers van nu en de toekomst. In dit artikel leggen we jou uit waarom een bezoekje absoluut de moeite waard is en wat je kunt verwachten.

De afgelopen jaren is Bright Day al door meer dan 150.000 mensen bezocht. Bezoekers hebben kunnen experimenteren met beroemde robots, populaire games en futuristische gadgets. Ook dit jaar kun je weer diverse telefoons, robots en drones testen. Maak bijvoorbeeld kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van voertuigen en smart homes, twee sectoren die momenteel razendsnel innoveren.

Wat er op het festival zoal valt te zien? De opvouwbare Samsung Galaxy Fold, een robothond van Sony, een bezorgdrone, ’s werelds eerste dronetaxi en nog heel veel meer. Daarnaast is het mogelijk om aan diverse inspirerende workshops deel te nemen.

Tijdens Bright Day ontmoet je ook jouw techhelden. YouTube-ster Hacksmith (6,6 miljoen volgers) en gamemodel Stefanie Joosten (Quiet uit het computerspel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) zijn aanwezig om over hun werk te vertellen en al jouw vragen te beantwoorden. Zin in een potje gamen? Daag dan Royalistiq uit voor een potje Fortnite. Als je hem verslaat, heb je gewonnen van de nummer 1 Fortnite-speler.

Bright Day 2019 vindt plaats op 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer aan de A9 bij Schiphol, onder een van de grootste zonnedaken van Europa. Tickets voor het festival zijn vanaf nu te koop. Kinderen betalen 20,95 euro, volwassenen 30,95 euro. Tot 12 augustus scoor je bovendien 4 euro korting met de code ‘BRIGHTSUMMER’. Check voor meer informatie de website Brighday.nl.