News

De nieuwe muziek van Sticks is alleen tijdelijk in een museum te beluisteren

Sticks werkt met Kubus aan nieuwe muziek die niet op album, Spotify of YouTube uitkomt. Waar je het werk wel kunt checken? In Museum de Fundatie in Zwolle, voor slechts vier maanden. Daarna is het weg en nooit meer ergens te horen. Expositie Onrust is een combinatie van audiovisuele installaties, teksten, muziek en projectie.

“We zijn gewend om nieuwe muziek meteen gratis te kunnen beluisteren. Daardoor wordt de luisterervaring vrij vluchtig; er is gewoon een te groot aanbod. Maar als maker stop ik mijn leven, tijd, bloed, zweet en tranen in mijn teksten. Die tegenstelling vind ik interessant”, aldus de Zwolse rapper. “Bij dit project gaat het om ’t toetsen van waarde en perceptie. Doordat het werk alleen daar te zien en te horen is, creëer ik een unieke ervaring.”

De expositie is een creatieve samenwerking tussen Sticks, Red Bull en Museum de Fundatie, en opent op 14 september. Tot en met 5 januari 2020 kan publiek genieten van zijn nieuwe muziek geproduceerd door Kubus. Sticks hoopt een audiovisuele beleving neer te zetten die zorgt voor een compleet nieuwe beleving: “Ik ben constant op zoek naar de onzekerheid van dat wat we gaan doen, de zekerheid van dat wat we al deden is oninteressant.”