Culture

Jonge artiest? Pitch jouw idee en ontvang max. 25.000 euro

Ben jij met een project bezig op het gebied van bijvoorbeeld muziek, dans, theater, film of podcasts en kun je wel een financiële bijdrage gebruiken? Lees dan snel verder. NORMA, de rechtenorganisatie voor artiesten die ervoor zorgt dat zij betaald krijgen voor het gebruik van hun werk, stelt namelijk een financiële bijdrage beschikbaar.

Tot 1 september 2019 kun je als jonge uitvoerende kunstenaar t/m 28 jaar een aanvraag indienen bij NORMA ter ondersteuning van jouw project. Het project moet binnen twee jaar te realiseren zijn en er moeten meerdere creatieven bij betrokken zijn. NORMA verstrekt dit ontwikkelbudget aan jonge artiesten als financiële ondersteuning. Aanvragers kunnen per project maximaal 25.000 euro ontvangen. In totaal is er 75.000 euro beschikbaar.

“NORMA wil met deze pitch ondersteuning bieden aan culturele en artistieke projecten, zowel van opkomend talent als van gevestigde namen. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan de versterking van het cultuurlandschap van Nederland. Met onze initiatieven, zoals ook het NORMA fonds, willen we culturele, maatschappelijke en professionele belangen van uitvoerende kunstenaars bevorderen”, aldus Yacine N’diaye van NORMA.

Pitchen doe je door een korte beschrijving van jouw project, inclusief een beknopte begroting en de cv’s van alle betrokkenen, te mailen naar normapitch@stichtingnorma.nl. Binnen twee weken hoor je of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde: een pitch van vijf minuten waarin je het project live aan een jury presenteert. Check deze pagina voor meer informatie.