News

A$AP Rocky is schuldig bevonden aan mishandeling

A$AP Rocky heeft van de Zweedse rechtbank een voorwaardelijke straf gekregen voor het mishandelen van een 19-jarige man in Stockholm. De Amerikaanse rapper en twee mannen uit zijn entourage moeten het slachtoffer gezamenlijk een schadevergoeding betalen van bijna 1200 euro.

Als A$AP Rocky nog eens over de schreef gaat in het land, krijgt hij een gevangenisstraf. Voor nu hoeft hij niet de cel in, aangezien de artiest al een maand in een Zweeds detentiecentrum heeft doorgebracht. En dat betekent dus ook dat hij komend weekend gewoon op Lowlands staat.

De rapper gaf eerder voor de rechter toe dat hij de man had geschopt en geslagen. Volgens A$AP Rocky ging het om zelfverdediging, omdat de tiener zijn bodyguard aanviel. De rechter is het daar, na het horen van twee getuigen, niet mee eens en vindt dat de daders zich niet in een dusdanig gevaarlijke situatie bevonden dat geweld nodig was.

A$AP Rocky’s advocaat is teleurgesteld. Hij had gehoopt op vrijspraak. Het is nog niet duidelijk of zijn cliënt, die eigenlijk Rakim Mayers heet, in hoger beroep gaat. De advocaat zegt deze beslissing met een koel hoofd te willen nemen. Er is drie weken de tijd om een beroep aan te tekenen.