Culture

Deze 5 populaire podcasts mag je echt niet missen

Het fenomeen podcast bestaat weliswaar al sinds 2004, maar de laatste jaren is er een hernieuwde belangstelling voor het medium. Ongeveer de helft van de jongeren heeft afgelopen maand een podcast beluisterd. Steeds meer mensen verkiezen een podcast die hun aanspreekt boven het luchtige gekakel van radio-dj’s.

Het succes van de podcast komt voornamelijk door het feit dat je over elk onderwerp iets kunt beluisteren. Er zijn podcasts met verhalen, interviews en colleges in alle denkbare onderwerpen. Ook zie je steeds meer dj’s die een podcast gebruiken om bijvoorbeeld een wekelijkse mix te droppen.

De groeiende populariteit is ook te danken aan veranderingen in de telecomwereld. Sluit een nieuw prepaid abonnement af en je zult zien dat data tegenwoordig slechts een fractie kost van wat je een paar jaar geleden betaalde. Bij sim only van Simyo betaal je bijvoorbeeld slechts een tientje voor 4000 mb. Dat zijn heel wat podcasts!

Podcasts zijn simpel te beluisteren via Spotify en iTunes. Ook op YouTube kun je er veel vinden. Maar wat zijn nou eigenlijk de aanraders van dit moment? Hieronder hebben wij er vijf geselecteerd.

Gezond Verstand leert jou alles over een gezond leven met af en toe ongezonde keuzes

Kris Kross Amsterdam laat het geluid van Amsterdam horen

Sef en Pepijn praten elke maand met een interessant iemand in Yous & Yay: New Emotions

Wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen in de Universiteit van Nederland Podcast

Wilde Haren draait om jeugdig enthousiasme in een wereld die vraagt om structuur

In samenwerking met Simyo