Fashion

Björn Borg presenteert een muziekstuk dat je sterker en slimmer maakt

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je van sporten slimmer wordt. Luisteren naar klassieke muziek heeft hetzelfde effect. Björn Borg vond dit uitgangspunt zo interessant, dat het Zweedse modemerk voor hun AW19-campagne een ‘workoutsymfonie’ liet componeren.

Samen met een trainingsexpert, een neuroloog en een componist presenteert het merk ’s werelds slimste workout song, getiteld Symphonia Exercitii Et Intelligentiae. De symfonie is gecomponeerd met een BPM (beats per minute) van 123. Volgens de wetenschap is dat het ideale tempo om niet alleen je trainingsresultaten te verbeteren, maar ook je IQ een boost te geven.

De bijna tien minuten durende symfonie werd gecomponeerd door de bekende Zweedse componist Jonas Valfridsson. “Het was een ongewoon verzoek, maar vooral een uitdaging om gevraagd te worden een symfonie voor een training te componeren. Met het stuk wil ik het gevoel overbrengen dat je voor een uitdaging staat en je de kracht geven om te vechten en deze uitdaging te overwinnen.”