Culture

Kijkers zijn in shock door de Netflix-docu ‘Tell Me Who I Am’

Alex Lewis raakte op 18-jarige leeftijd in coma door een motorongeluk. Toen de man zes weken later ontwaakte, was de eerste persoon die hij zag zijn tweelingbroer Marcus. “Hallo Marky”, zei Alex. Enkele seconden later begon een vrouw hysterisch te schreeuwen. “Wie is dat?”, vroeg Alex. “Dat is onze moeder”, antwoordde zijn broer. Alex had zulke ernstige hersenbeschadiging opgelopen dat hij alles was vergeten, behalve Marcus.

In de jaren daarna reconstrueerde zijn tweelingbroer hun verleden. Hij liet Alex twaalf jaar lang geloven dat ze een top jeugd hadden, maar dat was een grote leugen. Marcus hield een duister familiegeheim achterwege.

Dit bijzondere verhaal wordt verteld in de nieuwe Netflix-documentaire Tell Me Who I Am, dat eindigt met een intens gesprek tussen de broers waarin alles eindelijk duidelijk wordt.

Kijkers zijn in shock. “Dit is het meest hartverscheurende dat ik ooit heb gezien”, schrijft iemand op Twitter. “Moeilijk om te zien, maar iedereen moet dit zien.” En daar zijn wij het volledig mee eens.