News

Coldplay stopt met touren om het milieu te sparen

Morgen verschijnt het nieuwe album van Coldplay. Waar de meeste artiesten nieuwe projecten promoten met een tour, heeft de Britse popband besloten om thuis te blijven. Ze willen het milieu sparen.

Leadzanger Chris Martin laat weten dat de band pas weer op tour gaat als ze een mogelijkheid hebben gevonden om het klimaatneutraal te doen. “In 2016 en 2017 hebben we vier continenten bezocht, waar we 122 shows gaven”, legt hij uit. “We willen dit veranderen, zodat we niet alleen nemen, maar ook geven. Onze volgende tour moet de best mogelijke versie van een milieuvriendelijke tour zijn.”

Het besluit van Coldplay is opmerkelijk. Concerten zijn de belangrijkste inkomstenbron voor muzikanten. Sinds de komst van streamingdiensten zoals Spotify leveren albums nog maar weinig geld op.

Steeds meer artiesten houden zich bezig met de milieuproblematiek. Zo verbiedt Billie Eilish het gebruik van plastic rietjes tijdens haar shows en deelde ze vorig jaar concertkaartjes uit aan mensen die de klimaatverandering aanpakken.