News

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens na livestream met roekeloos rijgedrag

Daniël Lippens is voorlopig niet meer op Radio 538 te horen. De radio-dj reed vrijdag met zijn auto tegen een fietser aan, terwijl hij bezig was met een livestream. Zijn werkgever is boos en heeft de dj geschorst.

“538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af”, zo laat een woordvoerder van Radio 538 weten. “Hij wordt voor nader te bepalen periode geschorst en gaat die tijd benutten om een podcast te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht.”

Daniël Lippens filmde met een dashcam hoe hij van Hilversum naar Amsterdam reed. De beelden werden live op social media uitgezonden. Kijkers zagen hoe de dj geen voorrang verleende aan een fietser en een voetganger, waarbij het beide keren bijna fout ging. Even later reed de dj op de Amsterdamse grachten een fietser omver. De fietser raakte niet gewond. Wel was zijn fiets licht beschadigd.

Lippens heeft de beelden vol verbazing teruggekeken. “Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag”, vertelt hij aan De Telegraaf.