Culture

Bezoeker kunstbeurs eet banaan van 150.000 dollar op

Misschien heb je het deze week wel gelezen. Een banaan, die met ducttape is vastgeplakt aan een muur op een beurs in Miami, is verkocht voor 150.000 dollar. Het kunstwerk, dat door verschillende kopers is gekocht, is nu opgegeten door een bezoeker.

De man die de overrijpe banaan van de muur haalde, is beeldend kunstenaar David Datuna. Hij trok de banaan provocerend van de muur, pelde hem en at hem op. Andere bezoekers keken vol verbazing toe hoe de banaan in zijn mond verdween. Na het incident is Datuna meegenomen door de beveiliging en werden zijn gegevens genoteerd.

“Ik hou van de kunstwerken van Maurizio Cattelan en ik ben dol op deze installatie. Het is erg lekker”, schrijft Datuna op Instagram bij een video van zijn actie.

De organisatie van de beurs verving de banaan binnen enkele minuten door een nieuw exemplaar. “We kunnen hier wel om lachen”, zegt een woordvoerder. Er worden dan ook geen stappen ondernomen tegen Datuna. Maurizio Cattelan, de maker van het ‘kunstwerk’, heeft nog niet gereageerd.