Culture

Dit kun jij doen om Australië te helpen

Er vindt momenteel een grote ramp plaats in Australië. In vijf van de zes staten woeden gigantische bosbranden. Naar schatting zijn er al 500 miljoen dieren overleden. Het Nederlandse Rode Kruis heeft vandaag een gironummer geopend, maar er zijn nog meer manieren waarop jij kunt helpen.

Doneeractie
Op de website Doneeractie.nl struikel je momenteel over de inzamelingsacties. Sommige mensen richten zich op dierenwelzijnsorganisatie IFAW, terwijl anderen geld ophalen dat is bestemd voor de lokale brandweer. Heb je geen geld? Dan kun je op de site oude dekens en handdoeken doneren.

IFAW
Het is ook mogelijk om direct te doneren aan dierenwelzijnsorganisatie IFAW (International Fund for Animal Welfare). Volgens een woordvoerder gaat het opgehaalde geld naar koala’s. De dieren worden in de getroffen gebieden opgespoord en in veiligheid gebracht. Als ze eenmaal veilig zijn, hebben ze een speciale behandeling nodig. Koala’s zijn namelijk hele gevoelige beestjes.

WNF
Ook bij het WNF (Wereld Natuur Fonds) kun je terecht als je geld wilt doneren. Via een speciale pagina op de site van het WNF kun je een eenmalige donatie doen. Voor 30 euro help je mee met het planten van nieuwe bomen in kritiek leefgebied voor koala’s. Voor 45 euro draag je bij aan medicijnen voor koala’s. En als je 60 euro doneert, dan komt dat ten bate van het beschermen van bestaande bossen en dieren.

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft zoals gezegd vandaag het speciale gironummer 5125 geopend. Met het opgehaalde geld wil de organisatie psychologische hulp bieden aan getroffen gezinnen. “Die mensen zijn alles kwijt. Zelfs een tandenborstel hebben ze niet meer”, zo laat een woordvoerder weten. Check Rodekruis.nl voor meer informatie.