Stuff

Sony verrast met een zelfrijdende auto

Sony heeft op de CES-beurs in Las Vegas het conceptmodel van een elektrische, zelfrijdende auto gepresenteerd. De Sony Vision-S is gericht op veiligheid en comfortabel gebruik van entertainment in voertuigen. Dankzij twee 200 kW sterke elektromotoren trekt de auto in 4,8 seconden op naar 100 km/u.

De Vision-S beschikt over maar liefst 33 sensoren om zelf te kunnen rijden. De sensoren aan de buitenkant houden de omgeving rond de auto in de gaten. Aan de binnenkant zitten sensoren die kunnen herkennen welke personen of objecten zich in de auto bevinden. Alle infotainment kan worden bediend met gebaren in de lucht.

De auto heeft een breed beeldscherm in het dashboard en kleinere displays voor de passagiers op de achterbank. Een groot aantal luidsprekers zorgen voor indrukwekkend geluid.

Het is niet duidelijk of de auto ook daadwerkelijk op de markt komt. Voor nu lijkt het erop dat de Vision-S puur is gemaakt om aan te tonen waar Sony technisch toe in staat is. Mogelijk gaat het Japanse merk de techniek later los verkopen.