Stuff

Dit is wat we nu weten over de iPhone SE 2

De iPhone SE was jarenlang een populaire keuze, maar is al een tijdje uit de winkels verdwenen. Binnenkort keert het budgettoestel gelukkig terug. Naar verwachting verschijnt de iPhone SE 2 (of iPhone 9, zoals die ook genoemd zou kunnen gaan worden) in maart. Hieronder lees je wat we al weten over het toestel.

Lage prijs
Apple heeft bij de nieuwe iPhone het doel om een toestel aan te bieden voor een zo laag mogelijke prijs. De iPhone SE 2 zou daarom het design van de iPhone 8 krijgen, met een 4,7 inch-lcd-scherm, glazen achterkant en enkele cameralens. Dankzij het oudere design en scherm wordt een relatief lage prijs verwacht tussen de 300 en 500 euro.

Toch krijg je bij het aanschaffen van de iPhone SE 2 zeker geen gedateerde telefoon. Het toestel zou draadloos opladen ondersteunen en draaien op de A13-chip van Apple, wat hem net zo snel maakt als de vorig jaar verschenen iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Zoals het nu klinkt krijg je dus nieuwe techniek in een ‘oud’ design. Al zijn de ontwerpen van Apple natuurlijk aardig tijdloos.

Betere accu, maar geen spectaculaire camera
Het gerucht gaat dat LG het scherm van de iPhone SE 2 produceert. Het merk heeft dat al vaker gedaan, dus het zou zeker niet vreemd zijn dat het 4,7 inch-lcd-scherm uit hun fabrieken komt rollen. Het toestel heeft daarmee een groter scherm dan de iPhone SE. De iPhone SE zou precies even groot zijn als de iPhone 8, maar wel iets dikker. Voordeel is dat er daardoor een grotere accu in past, waardoor die lekker lang meegaat.

Op de camera zou flink zijn bezuinigd. Verwacht geen groothoek- of telelens. Face ID zal ook niet aanwezig zijn op de iPhone SE 2. In plaats daarvan gebruik je nog gewoon het topje van je vinger om met Touch ID je telefoon te ontgrendelen, betalingen te doen of in te loggen in apps.