News

Lil Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar

Lil Kleine is vandaag uitgeroepen tot Dom Bontje van 2019. De rapper kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van de Bont voor Dieren. Kleine is volgens de stichting een terechte winnaar, omdat hij het verkeerde voorbeeld geeft aan zijn fans door regelmatig bont te dragen. “Veel jongeren zien Lil Kleine als een rolmodel, en bij hen ligt de bontvrije toekomst”, zo laat een woordvoerder weten.

Lil Kleine heeft zijn ‘winst’ mede te danken aan een jas met een kraag van coyotebont waar hij het afgelopen jaar vaak in is gespot. Volgens de Bont voor Dieren draagt hij door het pronken met bont bij aan het in stand houden van extreem dierenleed. De artiest, die al vaker werd genomineerd, weigert de prijs in ontvangst te nemen.

Vorig jaar ging Famke Louise er met de titel vandoor. Zij heeft inmiddels echter het licht gezien en bracht onlangs zelfs een documentaire uit, waarin ze naar China afreist om het dierenleed in de bontindustrie aan de kaak te stellen. “Als je nu nog steeds bont draagt, ben je een dierenbeul”, zei ze afgelopen weekend in een interview met FunX.