Videos

Typhoon keert terug met de nieuwe single ‘Ogen Dicht’

Typhoon is terug! Zes jaar na zijn laatste release dropt hij vandaag de single Ogen Dicht. De track is het eerste bewijs van zijn nieuwe album, dat in juni het levenslicht zal zien. Vanavond speelt Typhoon het nummer voor het eerst live bij De Wereld Draait Door, waar hij ook nog een bijzondere aankondiging zal doen.

“In Ogen Dicht zit voor mij een enorme urgentie: ik ben er weer. Na een bewogen tijd wil ik deze frisse energie graag delen. De creatieve vrijheid en openheid die ik nu voel, zorgen ervoor dat de track het perfecte startschot is voor mijn nieuwe muzikale reis”, aldus Typhoon.

Glenn de Randamie, zoals Typhoon eigenlijk heet, brak in 2014 door met het album Lobi Da Basi. De plaat viel ruimschoots in de prijzen met maar liefst drie Edisons, twee 3FM-awards en een 3VOOR12-award. Ook maakte hij indruk als live-act met zijn titanenband, waarmee hij twee keer de HMH vulde en op tientallen festivals stond. In 2018 kondigde Typhoon een pauze aan, waarin na veel rust en bezinning gelukkig ook ruimte vrijkwam om nieuwe muziek te schrijven.