News

Rihanna maakt indruk met een speech over ongelijkheid

Rihanna heeft tijdens de uitreiking van de NAACP Image Awards veel indruk gemaakt. De Barbadiaanse zangeres ontving in Los Angeles de President’s Award, een ere-prijs, en maakte in haar dankspeech een krachtig statement over ongelijkheid in de wereld.

“Het gaat vanavond niet om mij”, begon RiRi. “Alles wat ik heb gedaan, is maar een heel klein deel van al het werk dat er wordt gedaan in deze wereld.” Ze benadrukte dat het nog niet te laat is om alle problemen op te lossen. “Maar dat lukt ons niet zonder elkaar. Ik kan dat niet genoeg benoemen.”

Rihanna vindt dat er momenteel te weinig saamhorigheid is. “Die mentaliteit van: het is jouw probleem. Het is een probleem dat vrouwen hebben. Het is een probleem dat gekleurde mensen hebben. Het is een probleem dat arme mensen hebben.”

“Hoeveel mensen in deze zaal hebben collega’s, partners en vrienden van andere rassen, geslachten of religies?”, vroeg de zangeres zich hardop af. “Als zij jou mogen, dan is dit óók hun probleem. Dus als wij gaan protesteren, zeg dan tegen hen dat ze ook mee moeten doen. Samen kunnen we veel bereiken.”

De President’s Award gaat elk jaar naar een persoon die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de gemeenschap. Rihanna ontving de prijs omdat ze al jaren haar eigen stichting heeft, waar ze inmiddels miljoenen dollars mee ophaalde voor onder andere noodhulp en onderwijs in het buitenland.