Events

Het coronavirus is een klap voor de festivalwereld

Vorige week schreven wij dat steeds meer evenementen worden afgelast vanwege het coronavirus. Toen ging het voornamelijk om events in China. Inmiddels verspreidt het virus zich over de hele wereld en worden meer en meer festivals gecanceld. Onder andere Tomorrowland Winter en Ultra Miami gaan niet door.

Ook voor de festivals die wél doorgaan wordt het een lastig jaar. De kans is groot dat zij aanpassingen zullen moeten doorvoeren in hun line-up. Steeds meer artiesten besluiten namelijk om hun tour te cancellen.

Daarnaast wordt verwacht dat er dit jaar minder mensen naar festivals gaan. Don’t Let Daddy Know, dat vanavond plaatsvindt in de RAI, verwacht dat de helft van het publiek niet komt. Dat laat Alex Hes van E&A Events aan 3voor12 weten. “Wij zijn een internationaal event. Meer dan de helft van onze bezoekers komt uit het buitenland. We rekenen er niet op dat die komen. Dan zit je met een extreem grote locatie als de RAI. Ga je dan alle zalen openen waardoor het heel leeg lijkt of breng je alles terug tot één zaal waardoor je een optimale show kunt bieden? Het laatste dus. De mainstage is vergroot en we hebben helaas zes artiesten moeten cancelen.”