Events

Brabant verbiedt concerten en festivals vanwege het coronavirus

Alle evenementen in Brabant met 1000 bezoekers of meer worden afgelast. Dat hebben de veiligheidsregio’s vandaag besloten na overleg. De provincie neemt de drastische maatregel om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Grote concerten en festivals gaan niet door. Ook voetbalwedstrijden en beurzen worden afgelast.

De maatregel geldt vooralsnog enkel voor Brabant, maar de kans is aanwezig dat andere provincies binnenkort moeten volgen. “Het is moeilijk om te zeggen wanneer dat verandert”, aldus minister Bruins. “Dat staat niet op een kalender. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in Brabant en in andere delen van het land.”

Clubs en cafés blijven open, omdat jongeren niet zo kwetsbaar zijn voor het virus. Maar jongeren die uitgaan, moeten de dagen daarop niet bij hun opa of oma op bezoek gaan. Dat verhoogt de kans op het overbrengen van besmetting naar ouderen, die het meest kwetsbaar zijn.

Het verbod op grote evenementen blijft zeker tot aanstaande maandag van kracht. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. Het is dus nog niet duidelijk hoelang Brabanders zonder concerten en festivals moeten leven.