News

Gers Pardoel onder vuur na tweet: ‘Geef elkaar wel een hand’

Een tweet van Gers Pardoel, waarin hij ondanks de aangescherpte maatregelen juist pleit vóór lichamelijk contact, valt niet bij iedereen in goede aarde. De rapper deelde het bericht vanochtend en wordt nu met de grond gelijk gemaakt.

“Wees alsjeblieft lief voor jezelf en elkaar”, begint Gers Pardoel zijn bericht over het coronavirus. “Diep van binnen zit de liefde in jezelf en dat is het enige wat het coronavirus echt kan stoppen. Zoek die liefde in jezelf en geef die door aan ander. Zodra je die liefde vindt kan geen virus jouw lichaam als het zijne beschouwen. Het kan en mag niet zo zijn dat een virus ervoor zorgt dat wij geen fysiek contact meer met elkaar willen kunnen hebben. Geef elkaar wel een hand, geef elkaar wel een knuffel en geef elkaar wel je liefde!”

Vooral de laatste zin schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “Je leeft in een waan als je denkt dat liefde een virus kan stoppen. Denk aan je kwetsbare medemens en heb vertrouwen in professionals. Volg hun advies op in plaats van je voorbeeldfunctie op deze manier te gebruiken om op te roepen tot tegendraadse acties”, aldus een Twitteraar. “Dit is wetenschappelijk, ethisch en klinisch niet verantwoord en kan een heleboel veel meer kwaad dan goed doen”, reageert een ander.