Videos

Boef toont zijn kwetsbare kant in de docu-serie ‘Gewoon Boef’

Hij wordt gehaat door de media, geliefd door zijn fans, maar slechts weinigen kennen zijn echte verhaal. Vanaf 8 mei verschijnt er bij Videoland een openhartige docu-serie over misschien wel de meest controversiële rapper van Nederland: Boef.

In de serie geeft Sofiane Boussaadia, zoals Boef echt heet, een intiem kijkje in zijn veelbewogen leven. Te zien is hoe de rapper zijn droomhuis bouwt, zijn vriendin Selma een huwelijksaanzoek doet en een miljoenendeal tekent bij Sony. Maar ondanks zijn succes worstelt Boef ook met verlatingsangst, zelfdestructief gedrag en zijn moeilijke jeugd.

“Ik was vanaf moment één gegrepen door Sofiane. Zijn gedrevenheid, charme en humor staan lijnrecht tegenover het beeld van een boze, tegendraadse en zelfdestructieve Boef, zoals geportretteerd in de media”, aldus regisseur Olivier S. Garcia. “Tijdens het maken van de docu leerde ik hem beter kennen en ben ik steeds meer een gewone jongen gaan zien, die opgroeit en zoekende is naar zijn eigen weg naar geluk.”

Gewoon Boef is geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC Entertainment. De driedelige docu-serie is vanaf 8 mei te streamen bij Videoland.