Culture

Boetes van 390 euro voor feestgangers in o.a. Arnhem, Breda en Middelburg

De meeste Nederlanders houden zich netjes aan de coronaregels, maar helaas zijn er altijd een aantal egoïsten die denken dat regels voor hun niet gelden. Dit weekend heeft de politie dan ook op meerdere plekken in het land moeten ingrijpen. Er vonden zelfs heuse coronafeestjes plaats. Tientallen mensen hebben een boete van 390 euro gekregen.

‘Bizar en heel erg dom’
In Midden- en West-Brabant kreeg de politie gisteravond maar liefst 115 meldingen binnen van feestjes en overtredingen van het samenscholingsverbod. Zo vond er in Breda een feest plaats inclusief dj en verlichting. “Bizar en heel erg dom”, zo noemt de politie het. “Er waren tientallen mensen aanwezig die dicht op elkaar stonden te dansen. Ongelooflijk dat dit nog steeds gebeurt!”

Coronafeestje
In Middelburg is vannacht zelfs een heus coronafeest beëindigd. In een kleedkamer van sportpark Veerse Poort hield een elftal, van tussen de zeventien en twintig jaar oud, een feest. De groep weigerde de deur te openen voor agenten, waardoor er een slotenmaker ter plaatse moest komen.

Rond middernacht kwamen er aan de Onderkade in Arnhem meer dan 100 mensen bijeen. De kade werd aan beide kanten afgesloten, maar een groot deel van de groep wist weg te komen. In totaal kregen 25 personen een bekeuring. Één man is opgepakt voor belediging.

In Zevenbergschen Hoek zijn dertig personen bekeurd voor het negeren van het samenscholingsverbod. Ook in onder meer Borne, Leeuwarden en Lewedorp ging het mis.